dveřní kliky

( počet produktů: 224 )

Kliky dveří jsou malé, ale nápadné prvky. Pokud jsou nevhodně zvolené, mohou negativně ovlivnit estetiku dveří i vzhled celé místnosti. Kromě estetických hledisek je také důležité, aby byly rukojeti pohodlné, praktické a dobře vyrobené - zejména proto, že je používáme každý den. Mohou být dodávány se čtvercovým, obdélníkovým, kulatým nebo podlouhlým nápisem a v mnoha barvách, takže si snadno vyberete ten správný kus pro své dveře. Při výběru dveřní kliky se vyplatí investovat do výrobku z vysoce kvalitních materiálů. To zaručí jeho bezproblémový provoz a estetický vzhled po mnoho let.

 

Při rozhodování o konkrétním designu kliky je třeba vzít v úvahu také vzhled dveří. Čím masivnější jsou dveře, tím větší by měla být klika, aby dobře ladila s celkem. Stejně tak klika dveří by měla odpovídat stylu interiéru. Pro moderní a minimalistické interiéry je nejlepší zvolit jednoduché, jemné úchyty, které nebudí zbytečnou pozornost. Dalším parametrem, který je třeba zvolit, je barva - těm, kteří dávají přednost užitému dekoru, se doporučuje zvolit barvu kliky podle barvy dveří. V případě moderního interiéru se hodí kliky z oceli, hliníku nebo černé barvy.

 

Malá deska s rukojetí klasického čtvercového nebo kulatého tvaru nebude příliš nápadná. Pokud však má být klika výrazným designovým prvkem, vyplatí se poohlédnout se po modelech s velkými rozetami a podlouhlým tvarem - skvěle se hodí pro masivní dveřní křídla. Kliky pro vnitřní dveře se velmi často dodávají bez rozet. Důvodem je skutečnost, že ne všechny modely vnitřních dveřních křídel jsou vybaveny zámky s klíčem a není třeba zajišťovat kryt zámkového mechanismu. Vnější kliky dveří jsou vyrobeny z odolných materiálů odolných proti korozi a UV záření.

IdoSell Trusted Reviews
4.69 / 5.00 490 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-17
rychlé dodání
2024-09-11
Vše bylo OK
pixel