rohože

( počet produktů: 63 )

Rohožka pod dveřmi má za úkol zastavit špínu, kterou přinášejí podrážky bot, a má také dekorativní funkci - je to jedna z prvních věcí, kterou příchozí uvidí. Dobrým doplňkem rohožky jsou speciální odtokové desky, na které lze za deštivého nebo zasněženého počasí položit boty, aby z nich voda stékala na jedno místo a neshromažďovala se na povrchu podlahy.

 

Rohožku používáme prakticky každý den - odcházíme z domu do práce, vynášíme odpadky, jdeme na nákup nebo na procházku. Vzhledem k častému používání by rohožka měla být vyrobena z odolných a trvanlivých materiálů, aby se její vzhled a funkčnost časem nezhoršily. Pro vstupní rohožku je dobré zvolit gumový model, který je obzvláště odolný vůči vlhkosti a snadno se čistí. Můžete si vybrat model s otvory, který se často volí zejména pro veřejné budovy. Je však třeba mít na paměti, že v tomto případě nečistoty stékají na podlahu, což vyžaduje další čištění. Dobrou alternativou jsou také modely s nepravidelnými gumovými výstupky uspořádanými do vzorů - tento typ rohožky navíc čistí boty od nečistot, které jsou ukryty například mezi drážkami v podrážce.

 

Dalším typem jsou rohožky s kokosovým vláknem - jedná se o nejčastěji používaný přírodní materiál. Obvykle se kombinují s pryží nebo PVC, které zajišťují protiskluzovou spodní vrstvu a lépe spojují vlákna. V případě kokosových rohožek se nečistoty nedostanou pod rohožku a k jejímu vyčištění ji stačí jednoduše vyklepat. Skvěle se hodí i na vstupní stranu ze zahrady - v létě budou pro bosou nohu příjemnější než gumové rohože. Velmi oblíbené jsou plastové rohožky, které připomínají kobercovou tkaninu. Obvykle se používá polyethylen nebo polypropylen, někdy také nylon. Na spodní straně mají také další vrstvu z pryže nebo PVC, která vytváří protiskluzový povrch.

 

Výběr rohožek, které jsou k dispozici k prodeji, je skutečně široký - nejen co se týče materiálu konstrukce, ale také designu. Patří mezi ně jak klasické, jednoduché rohožky v tlumených barvách, tak barevné modely se zajímavými tvary, kresbami nebo vtipnými nápisy. Ozdobné rohožky také upoutají pozornost návštěvníků. Jednou z nejpohodlnějších možností je možnost zakoupit rohožky v roli, kde máme k dispozici konkrétní šířku výrobku a její délku si můžeme zvolit podle individuálních potřeb. Jedná se o ideální řešení, pokud chceme využít prostor u netypických dveří (např. dveře na terasu nebo dvoukřídlé vstupní dveře). V případě podzemních rohoží však nemáme tak široký výběr designu jako u běžných modelů.

 

ZÁSOBNÍKY NA BOTY

 

Vnášíte si často při vstupu do domu během deštivých nebo zasněžených dnů pod boty bláto a vodu, které pak končí na podlaze v předsíni? To vás nutí okamžitě sáhnout po mopu, protože tento typ nečistot se snadno roznese po celém domě. Odkapávač na boty vás ušetří nepořádku a neustálého čištění. Jednoduše ji umístěte přímo ke vchodovým dveřím a položte na ni mokré boty, jakmile překročíte práh. Odkapávač na boty vám umožní očistit boty od sněhu a bláta a udržovat pořádek v předsíni. Jakmile jsou boty suché, jednoduše vylijte vodu zachycenou na odkapávací desce.

 

Přihrádky na boty jsou k dispozici v univerzálních barvách černé a šedé, takže nijak nenarušují uspořádání okolí. Jsou vyrobeny z odolného materiálu a jsou odolné proti vlhkosti i mechanickému poškození. Odkapávač lze používat v interiéru i exteriéru. Další výhodou čističů bot jsou výstupky na jejich povrchu, které usnadňují čištění bláta z bot.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-11
Vše bylo OK
2024-09-03
Zboží dorazilo v pořadku.
pixel