Grily
( počet produktů: 54 )GRILOVÁNÍ - STRAVOVÁNÍ A ODPOČINEK VENKU
S příchodem teplejších dnů si začínáme užívat možnost vařit jídlo venku. Pro mnoho domácností nebo bytů se zahradou je gril dokonce nezbytným doplňkem. Prázdninové odpoledne nebo víkend je nejlepší strávit s rodinou a přáteli při venkovním grilování. Zahradní grily mohou být velké, vhodné pro přípravu pokrmů pro velkou skupinu, i menší, které se snadno vejdou na balkon.
SPRÁVNÁ PŘÍPRAVA NA GRILOVACÍ SEZÓNU
Při grilování hraje neocenitelnou roli kromě samotného grilu také jeho příslušenství. V první řadě byste měli hledat gril, který by měl dobře odpovídat rozměrům grilu.
Dalším užitečným příslušenstvím je grilovací špíz, na který můžete nabrat kousky masa a zeleniny a připravit tak špízy. Na rozdíl od běžně kupovaných špízů jsou špejle vyrobeny z kovu, a lze je proto používat opakovaně. Naproti tomu vidlička na táborák je ideální pro přípravu klobás na velkém závěsném grilu nebo na táboráku. Dlouhá vidlice zajistí bezpečné opékání klobás bez obav z možného popálení.
Když zůstaneme u táboráků, neocenitelným výrobkem je litinový kotlík, ve kterém si můžete připravit lahodný guláš, ale i polévku nebo maso. Kotlík je praktická a šikovná nádoba, jejíž tloušťka dna a stěn umožňuje rovnoměrné vedení tepla, takže se jídlo řádně uvaří a poté pomaleji vychladne. Poklice s otvorem rozptyluje tlak během vaření. Výrobek má stabilní nohy - lze jej umístit přímo do ohně nebo zavěsit nad něj.
JAKÝ GRIL JE NEJLEPŠÍ?
Nejoblíbenějším typem je kovový zahradní gril, který skvěle nahradí zděný gril a splní všechna očekávání. Gril na dřevěné uhlí se snadno obsluhuje a další výhodou je, že se obvykle jedná o přenosný gril - můžete ho tedy používat nejen doma, ale vzít si ho s sebou i na venkovní posezení, například k vodě. Kromě toho ji můžete po skončení letní sezóny uložit do sklepa nebo technické místnosti a nemusíte se obávat, že se během zimy poškodí.
Další možností je plynový gril, který je v poslední době stále oblíbenější. Tento typ grilu je bezpečnější, protože při přípravě pokrmů nedochází k přímému kontaktu s ohněm. Kromě toho nekouří a nevypouští škodlivé látky. Elektrický gril je naopak ideální pro milovníky grilování, kteří se s ním nechtějí rozloučit ani v zimě. Elektrické grily lze používat i v domácnosti a lze je používat k přípravě pokrmů po celý rok.
Mezi modely patří nejjednodušší kulatý zahradní gril nebo zahradní gril na třech nohách, který lze díky jeho lehké a praktické konstrukci snadno sbalit do auta a vzít s sebou na piknik mimo město nebo na pozemek. Při grilování venku je vhodné zvolit gril s poklopem, protože silný vítr může výrazně ztížit zapálení grilu a následné zvládnutí procesu grilování. Náročnějším uživatelům doporučujeme model s více regály.
Kromě nezbytného grilu, dřevěného uhlí a podpalovačů se vám při grilování bude hodit i různé příslušenství, které vám usnadní přípravu pokrmů: špízy, hliníkové tácy, vidličky, špachtle, kleště, rošty, měchy nebo rukavice. Mezi podpalovači si můžete vybrat z produktů v kapalné i pevné formě (kostky).
Dřevěný podpalovač pro grilování 0,25 kg kotarbau
- 1
- 2