sekery a klíny

( počet produktů: 22 )

Sekery a klíny jsou nástroje používané k sekání, štípání a oddělování různých materiálů, zejména dřeva. Běžně se používají v lesnictví, stavebnictví, řemeslech a dalších oborech.

 

Sekery jsou nástroje s dlouhým, obvykle kovovým ostřím, které je připevněno k rukojeti. Používají se ke štípání dřeva tak, že se ostřím dělají zářezy a zářezy do materiálu. Obvykle mají širokou hlavici, která umožňuje silnější řez. Existuje mnoho typů seker, například ruční sekery, sekery na štípání dřeva, sekery sekyrkové, štípací sekery atd.

 

Klíny jsou nástroje vyrobené z kovu, pevného plastu nebo dřeva, které se používají k oddělování nebo podpírání materiálů, zejména dřeva. Vrážejí se do prasklin nebo rozštípnutého dřeva, aby se rozdělilo na menší kusy. Používají se také k podepření těžkých předmětů, čímž zabraňují jejich pohybu.

 

Sekery a klíny vyžadují zručnost při manipulaci a péči. Před použitím je důležité seznámit se se správnými technikami bezpečného používání a používat vhodné osobní ochranné pomůcky, jako jsou rukavice a ochranné brýle. Pravidelná údržba a ostření seker a kontrola stavu klínů je rovněž důležitá pro zajištění efektivního a bezpečného provozu těchto nástrojů.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-15
Vše bylo včas a v pořádku.
2024-08-31
Přehledné webovky, bleskové jednani a spolehlivá doprava!
pixel