zahradní dekorace

( počet produktů: 59 )

Zahradní ozdoby jsou skvělým designovým doplňkem, který zpestří prostor kolem domu. Mezi nejoblíbenější zahradní dekorace patří sochy, otloukané figurky a pergoly. Mohou být vyrobeny z betonu, kamene, plastu, kovu nebo pryskyřice. Zahradní dekorace jsou k dispozici v mnoha velikostech, barvách a tvarech, výběr je opravdu široký, takže najít dekoraci, která se hodí do vaší zahrady, by nemělo být obtížné.

 

Při plánování umístění dekorací na zahradě je třeba nejprve zohlednit dostupný prostor. Příliš mnoho dekorací na malém prostoru vyvolá dojem nepřehledné zahrady, což není cílem zdobení. Kromě toho je vhodné přizpůsobit velikost zvolené dekorace okolní vegetaci. V případě vysokých keřů nebo stromů jsou ideální stejně vysoké otlučené figury, které se decentně odlišují od zeleně. Naopak nízké dekorativní ploty budou vypadat dobře vedle květinových záhonů. Pnoucí rostliny, jako je břečťan nebo růže, krásně ozdobí kovové nebo dřevěné pergoly.

 

Nezapomínejme, že zahradní nábytek je také dekorativním prvkem. Zajímavý design lavic, stolů nebo altánů ze dřeva nebo kovu dodá prostoru kolem domu šarm.

 

BUŠENÉ FIGURKY

 

Široká škála vkládacích figurek vám umožní uspořádat zahradu různými způsoby. Sortiment zahrnuje figurky zvířat - skvělý nápad pro ty, kteří si cení divoké přírody a najdou klid ve svěžím sadu. Roztomilá srnka se dokonale vmísí mezi listnaté a jehličnaté stromy. A pro milovníky hospodářských zvířat jsou ideální volbou sady malých figurek s motivy kuřat nebo kachen. Tento typ dekorace je také ideální pro výzdobu agroturistického areálu nebo hostince s velmi domáckou atmosférou.

 

Roční období se mění a s nimi i okolí domu. Se zimou vás možná láká odložit zahradní figurky, které byly vystaveny v předchozích ročních obdobích, a zvolit dekorace ve sváteční atmosféře. Sob, sněhulák nebo Santa Claus - to jsou jen některé z návrhů vánočních zahradních dekorací. Navíc vás může lákat ozdobit je světly - efekt bude jistě úžasný.

 

 

TRVANLIVOST ZAHRADNÍCH OZDOB

 

Zahradní sochy a figurky jsou vyrobeny z odolných materiálů, které nepoškozuje počasí. Neztrácejí barvu ani tvar po mnoho a mnoho let. Při správné údržbě si každá zahradní dekorace zachová skvělý vzhled. Stačí ji čas od času očistit od prachu, písku, bláta nebo prorůstajícího mechu.

 

Ozdoby v barvě rzi jsou obzvláště odolné a s odstupem času získávají na vizuální zajímavosti. Pokrytí zahradních ozdob silnou vrstvou zoxidovaného kovu v podobě rzi je promyšlený postup, díky kterému dokonale splynou se zelení zahradní flóry. Trend kovových ozdob se poprvé objevil před několika lety na veletrhu Chelsea Fair. Byl převzat z průmyslové interiérové architektury. Zvětralé, zrezivělé nebo lesklé chromované povrchy dodávají charakter pergolám, zábradlím nebo jen figurkám a sochám.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-16
Jsem spokojena. Rychlé dodání
2024-08-28
Vše ok.
pixel