elektrické ventilátory

( počet produktů: 4 )

KOUPELNOVÝ VENTILÁTOR - MALÝ ČLÁNEK, VELKÁ ROLE

 

Koupelnový ventilátor je základním vybavením sanitárních místností v obytných a komerčních budovách. S dostatečným větráním je třeba počítat již ve fázi návrhu nemovitosti. Bezproblémové fungování větracích kanálů se promítá do správného fungování celé budovy, jejího interiéru a zdraví lidí, kteří v ní budou bydlet. V důsledku nedostatečného větrání bude časem vznikat vlhkost - zejména v koupelně a kuchyni. To následně vede k tvorbě plísní a hub, které mají neblahý vliv na lidský organismus. Vlhkost má také negativní vliv na stěny a materiály použité k povrchové úpravě. Interiér pomalu chátrá a zhoršují se jeho estetické vlastnosti.

 

Nejběžnějším způsobem čištění místnosti je gravitační větrání, při kterém je znehodnocený vzduch nasáván mřížkou připojenou k potrubí. Alternativou je mechanické větrání, kdy je zapotřebí axiální ventilátor, ať už s potrubím nebo jiným způsobem. Ventilátor postupně čistí místnost a uvolňuje prostor pro nový, čerstvý vzduch. Ventilátor se použije všude tam, kde je navržena gravitační nebo mechanická instalace. Zlepší její provoz a zvýší její funkčnost. Jeho velkou výhodou je, že jej lze libovolně ovládat bez ohledu na počasí venku. Navíc se při provozu ventilátoru nemusíte obávat tepelných ztrát. Vzduchotechnická jednotka a kompaktní rekuperátor umožňují zpětné získávání tepla při vypouštění použitého vzduchu do atmosféry. Pomocí panelu můžeme nastavit intenzitu přívodu vzduchu podle našich potřeb.

 

TYPY VENTILÁTORŮ

 

Nástěnné, axiální nebo standardní kanálové ventilátory se liší mimo jiné estetickým vzhledem, rozměry a dalšími vlastnostmi. Stropní a nástěnné ventilátory mohou mít vybavení, jako je automaticky otevíraná žaluzie, která se aktivuje při zapnutí. To se promítá do účinné cirkulace vzduchu v interiéru. Vyznačují se také tichým provozem, nízkou spotřebou energie a lze je instalovat v libovolné poloze.

 

Pro koupelnu nebo kuchyň je ideální ventilátor s nastavitelnými otáčkami, který je vybaven oběžným kolem a motorem. Některé modely mají přídavné šňůrové spínače, které usnadňují ovládání přístroje. Velkým komfortem může být také časovač a čidlo vlhkosti, které automaticky zapne větrání při zvýšení vlhkosti. Při výběru ventilátoru se můžeme rozhodnout pro modely vyrobené z ABS plastu, který se vyznačuje vysokou odolností proti poškození a necitlivostí na vlhkost. Další možností jsou ventilátory s krytem z plechu chráněného proti korozi. Pokud hodláte ventilátor připevnit na strop, zkontrolujte, zda je vybaven kuličkovým ložiskem - pouze takový model lze upevnit v jakékoli poloze. Kromě toho se vyznačuje také dlouhou životností a vysokou účinností - může pracovat nepřetržitě. Pozornost byste měli věnovat také tomu, zda má koupelnový ventilátor síťku proti hmyzu. Při výběru ventilátoru byste měli jeho výkon přizpůsobit prostoru koupelny. Výkonné ventilátory pracují rychleji, ale produkují větší hluk. Pro velké koupelny je vhodné se poohlédnout po ventilátorech s průtokem vzduchu alespoň 200 m3/h.

 

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-11
Vše bylo OK
2024-08-28
ok
pixel