komínová a revizní dvířka

( počet produktů: 87 )

KONTROLNÍ DVÍŘKA

 

Pro správné maskování kontrolních otvorů, které jsou umístěny na stěně a stropě, se použijí kontrolní dvířka. Za nimi můžete efektivně skrýt všechny otvory ve stěně, které obsahují ventily, měřiče nebo jiná měřicí zařízení. Dveře lze snadno namontovat společně s rámem dveří a umožňují stálý přístup k ventilům. Některé z prodávaných modelů jsou uzamykatelné, aby se k těmto ventilům nebo měřičům nedostaly nepovolané osoby nebo děti. Nejoblíbenější modely jsou vyrobeny z kovu a pokryty bílou barvou nebo jsou vyrobeny z plastových výrobků ABS v bílé barvě. Díky estetickému bílému provedení krabice dokonale ladí s okolím. V případě místností zařízených v moderním stylu se dobře uplatní také revizní dvířka v saténově stříbrné barvě.

 

Revizní poklop se běžně používá jak v domech či bytech, tak ve veřejných prostorách - kancelářích, bytových domech, nákupních centrech, úřadech apod. Mají estetickou funkci a blokují přístup nepovolaných osob k citlivým částem zařízení budovy. Kromě toho chrání i instalace, které se za nimi skrývají. Potrubí, kterým se přivádí voda nebo plyn, jsou velmi citlivé součásti, a proto vyžadují zvýšenou ochranu proti náhodnému poškození. Někdy může dojít k závažné poruše zcela nečekaně a například při renovaci může dojít k zachycení obnaženého potrubí při stěhování nábytku nebo přenášení renovačního vybavení. Riziko se zvyšuje zejména v případě, že se uvnitř obnovují vrtačky, kladiva nebo pily.

 

Při výběru revizních dvířek věnujte pozornost:

 

rozměry - musí se vejít do otvorů v místě instalace;


barva - měla by ladit s povrchovou úpravou místnosti, jemné odstíny umožní, aby dveře splynuly se stěnou a nepřitahovaly pozornost;


materiál konstrukce - měl by být přizpůsoben povrchu, na který budou dveře namontovány, k dispozici jsou modely z ABS, PVC nebo oceli;


místo instalace - zda se jedná o stěnu nebo třeba obklady v koupelně.

 

Pokud je stěna, na kterou má být fasáda namontována, obložena dlaždicemi, je nejlepší volbou obkladová fasáda.

 

Plastová revizní dvířka jsou určena do obytných prostor, kde je instalace méně vystavena poškození. Ocelové a hliníkové dveře jsou naopak vhodnou volbou pro nákupní centra a schodiště. Kovová revizní dvířka jsou univerzálním výrobkem, který je odolný proti vodě a mechanickému poškození. Proto se nejlépe uplatní v koupelnách - domácích i veřejných.

 

KOMÍNOVÉ DVEŘE

 

Zimní a podzimní večery strávené u krbu jsou ideální chvílí odpočinku, zatímco za oknem je tma a chlad. Krb nejenže vytváří příjemnou atmosféru, ale také zatepluje interiér domu. Aby však zařízení správně fungovalo, je třeba je během topné sezóny pravidelně kontrolovat a čistit. V tomto případě jsou nepostradatelná krbová dvířka, která umožňují přístup do tzv. vyklízecího prostoru. Díky nim lze rychle a efektivně provádět potřebnou údržbu a servisní práce.

 

Moderní čisticí dveře jsou subtilní a estetické, takže nenarušují design interiéru. Jsou k dispozici v různých barvách a provedeních, takže je lze snadno sladit s designem místnosti, ve které se krb nachází. Komín je obvykle připojen ke sporáku, kde se hodí litinová komínová dvířka. Zákon vyžaduje, aby celý topný systém podléhal neustálé kontrole. Z tohoto důvodu musí méně viditelné části kouřovodu - umístěné v kotelně nebo ve sklepě - také umožňovat rychlý přístup do vnitřku stavby. K tomuto účelu poslouží komínová dvířka z robustních materiálů, která nemusí být tak estetická jako dvířka použitá u krbu v obývacím pokoji.

 

Komínová dvířka jsou vyrobena z odolných, nehořlavých materiálů - například z kovových slitin nebo betonu. Díky jejich odolnosti je jedna instalace zcela dostačující a výměna dveří nebude v nejbližší době nutná. Nepředstavují také žádné riziko požáru, i když je třeba kouřovod co nejdříve vyčistit. V komíně se usazuje odpad ze spalování, tj. především saze, a také kreozot, který vzniká spalováním vlhkého dřeva. Použití dvířek s vysokou těsností, která těsně zapadají do komínového otvoru, zabrání vnikání spalin do domu. Vzduchotěsné utěsnění tak chrání místnosti před vznikem sazí, které jednak zvyšují riziko požáru a jednak znečišťují stěny a nábytek.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-16
Jsem spokojena. Rychlé dodání
2024-09-04
Vše bylo ok…. bez připomínek
pixel