ventily

( počet produktů: 4 )

AUTOMATICKÉ SPLACHOVAČE - NUTNOST V KAŽDÉ KOUPELNĚ

 

Splachovací nádržka je nezbytným doplňkem každé koupelny. Jeho úkolem je čistit záchodovou mísu od odpadu a dopravovat jej odtokovým potrubím do septiku nebo čističky. Automatický splachovač má velmi jednoduchý design a dobře zvolený je diskrétní a funkční. Lze jej zakoupit jako sadu s toaletní mísou (tzv. kompaktní klozet) nebo jako samostatnou splachovací jednotku. Pokud je nádržka zakoupena samostatně, máme možnost ji umístit kamkoli a přizpůsobit její velikost a tvar místnosti.

 

Nejčastější volbou jsou cisterny z plastu nebo keramiky, které jsou trvanlivé a odolné vůči vlhkosti. Důležitou roli hraje také vhodná zvuková izolace splachovací nádrže. Tiché splachování vody je pro uživatele pohodlné. Některé modely mají zabudovaný systém regulace objemu splachování, který umožňuje regulovat spotřebu vody, a tím snižovat účty - jedná se o nádržky se dvěma tlačítky: menším a větším.

 

VODNÍ VENTILY

 

Vodovodní ventily jsou nezbytnou součástí vodovodních zařízení. V závislosti na typu umožňují vytvořit přívod vody nebo zastavit cirkulaci vody v potrubí. Jsou vyrobeny z materiálů odolných proti korozi, což zvyšuje jejich životnost. Některé modely jsou speciálně navrženy pro venkovní instalaci - mají nemrznoucí vlastnosti.

 

V závislosti na mechanismu fungování existují dva základní ventily: kulový ventil - který má uvnitř mechanismu kuličku, která uzavírá nebo otevírá průtok vody, jedná se o nejběžnější typ ventilu; a kulový ventil - který má utěsněný dřík, který po otočení knoflíku uzavírá cestu vodě. Mezi nejoblíbenějšími ventily stále rozlišujeme elegantní úhlový ventil - většinou se používá jako ventil pračky, protože vypadá mnohem lépe.

 

V závislosti na použití může ventil buď uzavírat vodu, nebo ovládat směr proudění. Ventily se většinou používají pro první operaci a k uzavření průtoku kapaliny. Díky nim lze v případě náhlé nouze zachránit před vytopením vlastní byt nebo byt sousedů pod ním. Totéž platí i v případě renovačních prací vyžadujících instalatérské zásahy a instalatérské opravy. Poté je nutné uzavřít přívod vody, aby bylo možné práci provést. Ventily je také vhodné vypnout, pokud jste na dovolené nebo mimo domov delší dobu.

 

VÝBĚR SPRÁVNÉHO VENTILU

 

Kulové a kulové kohouty mají různé použití v závislosti na jejich průměru. Ve standardních vodovodních systémech se pro připojení hadic a potrubí obvykle používá ? palcový ventil. Naproti tomu ? palcový ventil se používá například k uzavírání vody u domácích filtrů a čističek instalovaných u kuchyňských kohoutků. ?" ventil je obvykle vybaven šroubem, což znamená, že jeho uzavření má podobu charakteristické motýlové klapky a vyžaduje mnohem větší sílu, kterou je třeba vynaložit na změnu polohy ventilu. Ventily se používají nejen k uzavření přívodu vody k jednotlivým spotřebičům nebo součástem systému, ale také k uzavření přívodu vody do celého systému.

 

TYPY VENTILŮ

 

Vypouštěcí ventil - umožňuje přístup k vodě v užitkových místnostech nebo venku. Je mnohem odolnější vůči mechanickému poškození a atmosférickým vlivům. Vodovodní ventily jsou určeny k připojení k zahradní hadici, kterou lze použít k zavlažování zahrady. K ventilu vodovodního kohoutku lze připojit také ohebnou hadici pračky, takže ji lze použít i v domácí prádelně.

 

Úhlový ventil, hřibový ventil a kulový ventil - všechny tyto typy jsou určeny k přerušení průtoku vody v instalacích v případě poruchy systému. Tím se zabrání zaplavení bytu nebo dalšímu zvětšení již vzniklých škod. Liší se konstrukcí a provozem. Kulové ventily jsou vybaveny sedlem v tělese s těsnicími prvky, které po otočení kuželky uzavře přístup vody. Naproti tomu kulové kohouty používají rotující kuličky s průchodem, které při pohybu kohoutu uzavírají nebo otevírají průtok. Úhlové ventily jsou naopak určeny k instalaci na viditelných místech, například v koupelnách nebo kuchyních ? Vyznačují se elegantním vzhledem. Můžete je instalovat například do nádrží nebo praček.

 

Ventil pro myčky nádobí nebo jiné domácí spotřebiče, které ke svému provozu potřebují přívod vody - zabraňuje odběru vody mimo provozní dobu spotřebiče. Aby byla myčka nádobí nebo pračka v dobrém stavu, vyplatí se zvolit ventily vybavené přídavnými filtry, které zabrání častějším poruchám a nákladným opravám zařízení. Naproti tomu ventil pračky nemusí splňovat normy pro práci s vysokými teplotami, protože odebíraná voda je vždy studená a ohřívá se až v samotném spotřebiči.

 

Speciální ventily - jsou užitečné všude tam, kde je vyžadován neobvyklý provoz. Patří mezi ně modely se zpětnou klapkou, které umožňují průtok vody pouze jedním směrem, protisací ventily ideální pro instalace pitné vody a šikmé filtry, které odstraňují mechanické nečistoty z kapalin.

 

RADIÁTOROVÉ VENTILY

 

Během podzimního/zimního období a poklesu venkovních teplot je třeba spustit vytápění v interiéru. Každý topný systém musí být vybaven radiátorovými ventily, které se montují na radiátory ústředního topení. Tyto ventily umožňují používání radiátoru. Jejich zakončením je termostatická hlavice s knoflíkem, kterým můžete regulovat množství vydávaného tepla. Radiátorový termostat lze zakoupit v sadě s ventilem nebo samostatně. Umožňuje regulovat průtok vody a úroveň intenzity tepla tak, aby teplota ve vaší domácnosti byla optimální podle vašich preferencí. Design radiátorových ventilů je jednoduchý, takže je snadné přizpůsobit jejich vzhled celkové instalaci a interiéru. Jiné ventily se hodí do koupelny a jiné do obývacího pokoje nebo ložnice.

 

Vyplatí se podívat se na dva typy radiátorových ventilů, které odpovídají vašemu topnému systému. Pokud jsou přípojky rovnoběžné s radiátorem, bude dobře fungovat úhlový radiátorový ventil. Naproti tomu přímý radiátorový ventil se používá v případě, že je připojení ve stejném potrubí.

 

Termostatické radiátorové ventily hrají velmi důležitou roli a šetří energii. Pokud určitou místnost nepoužíváte nebo její vytápění není nutné, můžete přívod tepla do místnosti snadno vypnout.

 

Při výběru správného ventilu je třeba věnovat pozornost způsobu jeho připojení. To závisí na tom, zda je chladič napájen z boku nebo ze spodní části typu V. Dalším důležitým aspektem je volba závitu, který musí být přizpůsoben instalaci. Všechny komponenty si můžete vybrat samostatně, nebo se rozhodnout pro koupi celé sady s termostatem. Přímý radiátorový ventil může mít buď závitovou, nebo nacvakávací hlavu. Pokud je radiátor již vybaven ventilem, je pro takovou instalaci vhodný nacvakávací nebo přišroubovací model. Úhlové i přímé radiátorové ventily mohou mít různé hlavice. Prvním modelem je hlavice s vestavěným senzorem, která se montuje horizontálně v místnostech. Tento model však nelze zakrýt nábytkem ani záclonami či závěsy. Úhlový radiátorový ventil s vyvýšeným čidlem se naopak montuje ve svislé poloze a lze jej použít i tam, kde je záclona nebo závěs.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-02
Objednávka byla rychle vyřízena.
2024-08-31
Přehledné webovky, bleskové jednani a spolehlivá doprava!
pixel