větrací systémy

( počet produktů: 101 )

Bez správného větrání nedochází k řádné výměně vzduchu v celé budově. Je to velmi důležité a zabraňuje usazování vlhkosti na stěnách. To se promítá nejen do estetického vzhledu interiéru, ale také do zdraví obyvatel budovy. Správně zkonstruovaný větrací systém se skládá z několika důležitých součástí. Jedná se především o potrubí a větrací mřížky, které jsou jejich zakončením. Ty by měly být umístěny v kuchyni a koupelně, což jsou místnosti s vyšší vlhkostí.

 

Větrací mřížky jsou velmi důležitým prvkem gravitačního větracího systému a na jejich průchodnosti závisí efektivní fungování celého systému. Výběr mřížek je široký, takže je snadné sladit tento prvek s designem interiéru. Mřížky jsou odolné proti mechanickému poškození a obvykle se vyrábějí z plastu, existují však i kovové verze. Většinou jsou k dispozici v bílé barvě, ale je možné najít i modely stylizované podle starých mříží v barvě stříbra nebo mědi. Mřížky mají zabudovanou síťku, která chrání instalaci před hmyzem. Žaluzie mříží lze nastavovat ručně nebo elektricky.

 

Ventilační potrubí umožňují proudění vzduchu v budově a jeho správnou cirkulaci. Jsou vyrobeny z odolného PVC a jsou odolné proti poškození, ke kterému může dojít v důsledku dlouhodobého provozu. Jsou k dispozici v kulatém nebo obdélníkovém provedení. Zajímavým řešením jsou flexibilní větrací kanály, které lze snadno namontovat na těžko přístupná místa, kde by standardní instalace byla obtížná. Kromě samotného potrubí jsou důležité také spojky, kolena nebo jiné tvarovky pro spojování úseků potrubí.

 

Další součástí větracího systému je odtahový ventilátor, který lze použít místo větrací mřížky a namontovat na její místo. Ventilátor zvyšuje tah komína a je tichým a funkčním zařízením. Některé mají zabudovaný senzor vlhkosti, dvě převodovky nebo vzduchotechnickou jednotku. Z hlediska velikosti a tvaru se snadno vejdou do větracího potrubí. Poskytují také estetické zakončení větracího systému místnosti.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-02
Objednávka byla rychle vyřízena.
2024-08-28
ok
pixel