vidle

( počet produktů: 25 )

Vidle patří do skupiny nářadí s násadou a používají se na zahradě, na pozemku a zejména na farmě. Lze je použít pro nejrůznější úklidové práce - zvedání, sběr a převracení sena nebo různých odpadních materiálů. Jsou ideální pro překopávání kompostu, aby byl důkladně promíchán a správně se vyvíjel.

 

Vidle lze použít také ke kypření půdy a nakládání některých druhů plodin do trakařů nebo rozvážkového vozu. Některé modely vidlí mají tradiční dřevěnou rukojeť, zatímco jiné mají plastovou nebo sklolaminátovou rukojeť, díky níž jsou vidle lehčí a pohodlnější. Vidle se liší především počtem a velikostí hrotů. Pro běžné zahradní práce je nejlepší zvolit malé modely se třemi nebo čtyřmi hroty. Pro větší zahradní a polní práce se mnohem lépe hodí větší farmářské vidle (tzv. americké vidle), které mají dlouhé a široce rozprostřené hroty.

 

Díky jejich konstrukci se vidle do země zapichují snadněji než například rýč a práce s nimi není tak namáhavá. Díky svým hrotům jsou vidle vhodné zejména na plochy, které jsou silně zarostlé vegetací. Jejich velkou výhodou je, že jsou víceúčelovým nástrojem: lze je použít k hloubení, rozbíjení hrud zeminy, zpracování kompostu, rozbíjení sena, ale i k odstraňování posečené trávy nebo spadaného listí. Jsou také vhodné k provzdušňování a kypření půdy, k pletí a rozmetání hnoje. V závislosti na použití mohou být hroty vidlí ostré a tenké nebo silné.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-04
Vše bylo ok…. bez připomínek
2024-08-28
ok
pixel