těsnění

( počet produktů: 1 )

Pryžová těsnění, stejně jako těsnění z jiných materiálů, jsou nepostradatelnými součástmi při konstrukci vodovodních, plynových a topných systémů. Zajišťují správnou funkci přenosu kapalin a plynů potrubím, protože zabraňují úniku vody nebo plynu. Tím je zajištěna bezpečnost vašeho domova. Kruhová pryžová těsnění se používají také u koupelnových kohoutků, hadic, praček, radiátorů, armatur a sifonů. Některé typy těsnění umožňují spojovat trubky různých průměrů bez svařování, což značně urychlí prováděné rekonstrukční práce. Na trhu jsou dostupné různé typy a velikosti těsnění.

 

Při nákupu těsnění je důležité si přesně ověřit, o jakou aplikaci se jedná - těsnění pro plynovou varnou desku má zcela jiné parametry než těsnění pro WC. V mnoha budovách nebo bytech jsou stále ještě staré vodovodní systémy s litinovými trubkami. Ty jsou často problematické při připojování nové, náhradní instalace ke stoupačce. V takových situacích je ideální tzv. lapací těsnění - vyrobené z vysoce pružné pryže, které je určeno k utěsnění spojení mezi starým litinovým potrubním systémem a moderním plastovým potrubím. Díky své odolnosti vůči vodě a mastnotě může být bezpečně použito ve vodovodních systémech.

 

Při spojování potrubí různých velikostí není nezbytně nutné mít shodné komponenty. Často stačí redukční těsnění, které utěsní trubku většího průměru s trubkou menšího průměru. Toto řešení je užitečné i v případě, že rozdíl průměrů není příliš velký. Pokud je rozdíl průměrů příliš velký, redukční těsnění nebude fungovat. Výrobek je k dispozici v několika velikostech, což vám umožní vybrat si ten správný komponent pro vaše individuální potřeby.

 

Připojovací těsnění zajišťuje správné utěsnění při připojování domácích spotřebičů (pračka, myčka nádobí) ke stávajícímu přívodu vody. Lze jej použít ke snadnému spojení dvou kusů vodovodního potrubí tak, aby voda neměla šanci uniknout. Tato funkce je obzvláště užitečná u spotřebičů, které při svém provozu vytvářejí tlak. Těsnění spojů jsou velmi odolná i při stlačení a deformaci během instalace.

 

Těsnění pro radiátory, vodoměry nebo měřiče tepla se musí vyznačovat velmi vysokou třídou těsnosti a zároveň odolností vůči vodě a vlhkosti. Z tohoto důvodu se těsnění z vláken používají především při připojování těchto typů zařízení k instalacím a jsou vhodná zejména pro připojení, kde je pracovním médiem voda. Pod jejím vlivem bobtnají a zaručují ještě lepší těsnost.

 

Nezapomeňte pravidelně kontrolovat stav těsnění, abyste předešli poruše. Je také dobré mít v zásobě sadu výrobků různých velikostí a tlouštěk, které se vám budou hodit pro instalace plynu, vody a kanalizace. Právě u těchto instalací je největší pravděpodobnost selhání těsnění pro domácnost.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-16
Jsem spokojena. Rychlé dodání
2024-09-04
Vše bylo ok…. bez připomínek
pixel