svěráky

( počet produktů: 5 )

V DÍLNĚ NEPOSTRADATELNÝ SVĚRÁK

 

Jednou z nezbytných součástí vybavení každé dílny, sklepa nebo garáže kutila je svěrák. Používá se k nejrůznějším úkonům, od ořezávání obrobků až po další dílenské práce a opravy. Účelem svěráku je znehybnit obrobek, aby mohl být přesně opracován. Bez něj by měl i ten nejlepší profesionál při provádění zadané práce značné potíže.

 

Mezi svěráky rozlišujeme následující:

 

Dílenský svěrák - jinak známý jako zámečnický svěrák je nejoblíbenějším modelem. Lze jej použít pro lehčí i těžší práce. Vzhledem ke značné upínací síle čelistí se označují jako těžké nářadí. Skládají se z čelistí, kovadliny a otočné hlavy, pomocí které lze svěrák připevnit k pracovnímu stolu.


Strojní svěrák - složitější model svěráku. Má rychloupínací čelisti a má možnost posunovat nástroj po desce stolu. Existují také verze s otočnou hlavou, klouby a úhlovým odstupňováním. Tento typ modelu se dobře hodí ke stolním vrtačkám, frézkám nebo stojanům na obráběcí stroje.


Přesný svěrák - má malé rozměry a hmotnost a ke stolu se upevňuje pomocí upínacích šroubů. Používá se při operacích vyžadujících vysokou přesnost, například ve šperkařských dílnách.


Ruční svěrák - je malý, nelze jej připevnit ke stolu a jeho použití vyžaduje fyzickou zručnost.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-02
Objednávka byla rychle vyřízena.
2024-08-31
Přehledné webovky, bleskové jednani a spolehlivá doprava!
pixel