válečky a spotřební materiál

( počet produktů: 64 )

Malování jakéhokoli interiéru proběhne rychle a hladce, pokud máte k dispozici pouze správné malířské válečky. Mezi nimi najdete vhodné produkty pro různé typy použití.

 

ŠTĚTEC NEBO VÁLEČEK - DŮLEŽITÁ VOLBA

 

Když se chystáme začít malovat, přemýšlíme, jaký nástroj zvolit. Štětce jsou vynikající pro přesné pokrytí povrchu, ale nejsou dobrou volbou pro natírání větších ploch. Nejlepším řešením pro velké plochy (stěny, strop) je malířský váleček, který díky otočnému válečku umožňuje rychlé natírání s relativně malou námahou. Malířský váleček na stěny má delší váleček a jeho rukojeť může mít různé velikosti. Váleček na malování stropů by naopak měl mít dlouhou rukojeť, abyste nemuseli používat žebřík - doporučují se zejména válečky s teleskopickou tyčí. Pokud zvolíte správný váleček, můžete stěnu natřít jakýmkoli typem barvy. Lepicí váleček může pomoci rozetřít lepidlo například před aplikací tapet. Zajímavým typem válečku je váleček se strukturou, s nímž můžete na stěnách nebo stropech vytvořit zajímavé a originální efekty. K dispozici jsou také speciální válečky pro fasády.

 

VÁLEČKY NA BARVY A LAKY

 

Výběr malířského válečku závisí také na tom, jaký nátěrový výrobek hodláte použít. Kožešinové válečky jsou vynikající pro emulzní, akrylové a latexové barvy. U akrylové barvy by měl mít váleček střední až jemné štětiny, protože jen tak bude vrstva barvy na povrchu správně silná. Naproti tomu váleček na latexové barvy může být vyroben ze syntetických štětin nebo z přírodního rouna. Můžete také použít provázkový váleček, který zajistí nejlepší krycí efekt. Pro emaily, laky nebo pryskyřice je nejlepší zvolit velurový váleček a pro lepicí barvy váleček s polyakrylátovým potahem. Smaltovací váleček může být také vyroben z mikrovlákna nebo houby. Existují také válečky s teflonovými částicemi určené pro barvy na bázi rozpouštědel a laky na bázi vody.

 

VÝBĚR VÁLEČKU PRO NATÍRANÝ POVRCH

 

Pro dosažení požadovaného efektu při malování stěn a stropů je důležité zvolit správný malířský nástroj pro daný povrch. Válečky s krátkými štětinami lépe roztírají barvu na rovném a hladkém povrchu (velurové, teflonové nebo polyesterové válečky). Pro hrubé podklady je lepší zvolit válečky s delším vlasem, které účinně vyplní všechna zákoutí emulzí. Pro rychlé nanášení emulze dobře poslouží váleček s velkou šířkou a průměrem; pro přesnější práci se vyplatí zvolit váleček s užším hřídelem, který umožní přesné natírání rohů a těžko přístupných míst.

 

Při výběru malířského válečku je také důležité zajistit, aby zabraňoval odkapávání barvy, nezpůsoboval šmouhy a umožňoval rovnoměrné nanášení. Je dobré, když je válec vhodný pro výměnu kazet a má praktickou rukojeť pro větší pohodlí. Díky možnosti výměny kazet budeme moci nástroj přizpůsobit aktuálním potřebám pouze výměnou pracovní části.

 

Doporučujeme sady malířských válečků připravené k použití, které se obvykle skládají z rukojeti a několika typů válečků. Pořízení takové sady vám umožní malovat na různé povrchy a různými prostředky. Je nutné pamatovat na výměnu válečku; pouze kvalitní a neopotřebovaný váleček zaručí dokonalý krycí efekt. Někdy stačí váleček před dalším použitím umýt. Často se však stává, že neprůhledný prostředek činí z válečku nástroj na jedno použití a po prvním použití ztrácí své vlastnosti. Jakmile zaznamenáte první známky špatné kryvosti - pruhy, mezery, zbytky štětin na stěně - měli byste vyměnit váleček i váleček.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-15
Vše v pohodě, rychlé doručení
2024-08-31
Přehledné webovky, bleskové jednani a spolehlivá doprava!
pixel