označování budov

( počet produktů: 73 )

OZNAČENÍ NEMOVITOSTI - POVINNÁ SOUČÁST KAŽDÉ NEMOVITOSTI


Podle zákona je označení domu velmi důležitou povinností vlastníka nemovitosti. Totéž platí i pro nebytové budovy - komerční budovy, obchodní prostory atd. Jakmile bylo nemovitosti přiděleno číslo domu, musí její vlastník do 30 dnů instalovat příslušné označení. Pokud tak ve stanovené lhůtě neučiní, jedná se o přestupek, který se trestá pokutou.

 

Označení domu může být instalováno na čelní stěně budovy, na dveřích, poštovní schránce, bráně, brance nebo plotu. Je důležité, aby bylo dobře viditelné. Správně umístěné označení budovy je důležité zejména v případě, že je třeba přivolat záchrannou službu nebo orgány činné v trestním řízení. Je také cennou informací pro pošťáka nebo kurýra a v neposlední řadě pro návštěvníky.

 

Značení může mít podobu samostatně umístěných číselpísmen nebo celých značek, které obsahují i název ulice nebo obce. Pokud je značení umístěno na poštovní schránce, je vhodné zvolit variantu menších rozměrů. Pokud se montuje na budovu, která je vždy ve větší či menší vzdálenosti od silnice, je třeba zvolit výrazně větší písmena nebo číslice.

 

Je vhodné vybírat výrobky z materiálů, které jsou odolné vůči vnějším vlivům, včetně vlhkosti a UV záření. Koneckonců je důležité zachovat estetický vzhled domu nebo areálu. Nápisy proto mohou být vyrobeny z kovaného plechu (je důležité, aby byl dobře chráněn proti korozi), hliníku nebo pevného plastu. Tyto materiály jsou vysoce odolné vůči měnícím se povětrnostním podmínkám a vydrží mnoho let.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-15
Vše v pohodě, rychlé doručení
2024-08-28
ok
pixel