zásuvky, přenosné zástrčky a rozdvojky

( počet produktů: 64 )

ELEKTRICKÉ ZÁSUVKY

 

Elektrické zásuvky jsou nepostradatelnou součástí vybavení každé budovy a umožňují připojení spotřebičů k elektrické síti. Elektrické zásuvky jsou dnes nejen užitečnou součástí místnosti, ale také jemnou dekorací, která může zpestřit design interiéru. Zásuvky s konektory a rámečky se prodávají v různých barvách, takže si můžete snadno vybrat to správné příslušenství, které bude ladit s interiérem místnosti. Stále oblíbenější jsou také zásuvky pod omítku.

 

Elektrické kontakty mají především užitkovou funkci a umožňují napájet všechny RVT a bílé zboží v místnosti, stejně jako elektrické nářadí. Moderní elektrické zásuvky jsou vybaveny dodatečným otvorem, který chrání proudové cesty před vniknutím nečistot. Roleta je také velmi užitečná, pokud v domácnosti žijí malé děti. Tím se zabrání tomu, aby dítě vložilo pastelku nebo prst do zásuvky, zatímco rodič si může být jistý bezpečností dítěte. Vypínače a zásuvky pod omítku se vyznačují decentním designem, který je nenápadný a po instalaci nenarušuje výzdobu místnosti. Můžete si vybrat mezi výrobky malých rozměrů, které slouží pouze k funkčním účelům, a verzemi s dekorativními kryty. V případě zásuvek do koupelny doporučujeme zvolit model s přídavnou klapkou, která chrání zdroj před náhodným kontaktem s vodou.

 

PLUGS

 

Zástrčky se používají k připojení spotřebičů, například vysavače nebo nabíječky notebooku, k vodičům. Některé z nich mají uzemnění, které je činí bezpečnějšími, protože chrání před úrazem elektrickým proudem. K dispozici jsou také zástrčky s vypínačem, diodou nebo modely určené k dosažení těžko přístupných míst.

 

Elektrická zástrčka se skvěle hodí jako náhradní příslušenství za opotřebované předměty a může nahradit i méně praktické výrobky. Mezi zástrčkami jsou rovné, ploché a otočné modely, které zabraňují zkroucení kabelu a jeho poškození. Úhlové zástrčky jsou naopak ideální volbou pro připojení kabelů na těžko přístupných místech. Výše zmíněné zástrčky s vypínačem umožňují odpojit napájení, aniž by bylo nutné vytahovat zástrčku ze zásuvky - což je velmi praktická možnost, zejména pokud je přístup k příslušenství obtížný. Některé z těchto modelů jsou vybaveny také LED diodou, abychom mohli spínač najít i ve tmě. Dalším užitečným vylepšením zástrček je rukojeť nebo páčka, která usnadňuje vytažení předmětu ze sítě bez obav z poškození zásuvky. Můžete si také pořídit zásuvku, kterou lze použít venku - modely tohoto typu jsou extrémně vzduchotěsné a obvykle jsou vyrobeny z gumy.

 

SPLITTERS

 

Rozbočovač a trojúhelník, podobně jako prodlužovací kabel s několika zásuvkami, umožňují připojit k napájení více spotřebičů. Běžně se označují jako rozdělovače. Rozbočovače jsou komerčně dostupné se 2, 3 nebo 4 vstupy vhodnými pro různé typy zástrček. Různé barvy, tvary a zamýšlené použití umožňují vybrat si rozdělovač podle individuálních potřeb. Pomocí těchto rozbočovačů si budete moci lépe uspořádat místnost, protože nebudete muset plánovat rozmístění elektrických spotřebičů podle dostupných zásuvek. Toto řešení je ideální například v kancelářích, kde je mnoho zařízení s elektrickou energií a málo zdrojů elektřiny. Stejně tak jsou tyto výrobky velmi důležité v případě starých budov, kde je obvykle pouze jedna zásuvka na místnost. Rozdělovače vyrobené z plastu jsou odolné proti poškození a zachovávají si estetický vzhled.

 

Malé rozdvojky jsou vhodnou alternativou k prodlužovacím kabelům a s jejich pomocí lze zásuvku rozšířit až o čtyři další zásuvky. Výhodou výrobku je také to, že je robustně vyroben z vysoce kvalitních materiálů, které chrání nejdůležitější součásti. Uzavřený kryt nepropouští žádné nečistoty, které by v případě, že se dostanou dovnitř, mohly vést ke zkratu nebo poškození rozdělovače. Některé modely jsou navíc vybaveny spínači - funkční a velmi bezpečné řešení. Místo toho, abyste pokaždé vytahovali lištu ze zásuvky, stačí stisknout tlačítko a odpojit připojené zařízení od sítě. Když jsme mimo domov, nemusíme se tak obávat náhlého zkratu a spálení spotřebičů v případě poruchy nebo bouřky.

 

Elektrická deska je také nejjednodušším a zdaleka nejlevnějším způsobem, jak zlepšit využití obytného prostoru nebo komerčních prostor. Díky různě umístěným vstupům si můžete vybrat ten, který vyhovuje vašim potřebám. Rozbočovače prodlužovacích šňůr nabízejí podobné možnosti jako zásuvkové rozbočovače a umožňují vytáhnout šňůru do místa mimo kontakt, což vám dává možnost používat spotřebiče s krátkými šňůrami. K dispozici jsou uzemněné nebo neuzemněné modely. Zahradní štípačky mají naopak kryty, které chrání zásuvku před kontaktem s vodou. Budou nepostradatelné při pořádání venkovních setkání s rodinou nebo přáteli a umožní vám připojit rádia, reproduktory nebo nabíječku telefonu na jednom místě.

 

Při výběru štípačky byste se měli řídit především konkrétním účelem, ke kterému bude používána. Prvním kritériem pro výběr je počet elektrických zásuvek v místnosti. Pro dětský pokoj mohou stačit dvě zásuvky, ale mnohem praktičtějším řešením bude oblíbený trojúhelník, který přidá ještě jednu zásuvku. Pro obývací pokoj nebo kancelář je naopak nutné zvolit mnohem větší napájecí lištu, do které lze zapojit až pět zařízení. Počet bodů není zanedbatelný, protože každý rozdělovač se vyznačuje svým zatížením. Pokud zvolíme menší a přidáme k němu více rozdělovačů, může dojít k jeho velkému přetížení a selhání.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-11
Vše bylo OK
2024-08-28
ok
pixel