potrubí, rozety a kolena

( počet produktů: 32 )

Krb vám nejen umožní dodatečně vytápět interiér vašeho domova, ale také vytvoří útulnou atmosféru, kterou oceníte zejména za podzimních a zimních večerů. Aby byl krb dostatečně účinný, je zapotřebí moderních řešení. V závislosti na vašich potřebách si můžete vybrat mezi gravitačním nebo nuceným rozvodem teplého vzduchu. Volba závisí na mnoha faktorech, z nichž nejdůležitější je velikost domu a objem místností, které mají být krbem vytápěny.

 

Kromě samotného typu krbu jsou stejně důležité i rozvody teplého vzduchu. V případě potrubí je důležitá jeho délka a průměr. Kromě toho je třeba věnovat pozornost maximální provozní teplotě a odporu proudění - všechny tyto faktory ovlivňují účinnost celého topného systému. Teplo vzniklé v krbu, pokud není zajištěn jeho další rozvod, odchází do komína a poté ven. Jedná se o velkou energetickou ztrátu, kterou se vyplatí eliminovat a vzniklé teplo využít. Propracovaný systém rozvodu teplého vzduchu založený na trubkách, spojkách a komínových tvarovkách umožní předávat teplo i do jiných místností, než ve kterých se krb nachází. Pokud je dům velký, je lepší zvolit tzv. nucený způsob rozvodu ohřátého vzduchu - je jednodušší než gravitační metoda, která v případě velké plochy také nebude dostatečně účinná.

 

Komerčně dostupné krbové trubky různých délek a průměrů vám umožní přizpůsobit vhodný prvek vašim konkrétním potřebám. Pro vytvoření efektivního systému je vhodné použít i další prvky - velmi užitečná jsou kolena, tvarovky, trojúhelníky nebo rozety. Použít můžete jak pevné, tak ohebné krbové trubky, které se liší odolností a použitím. Ohebné trubky budou dobře fungovat na neobvyklých místech, kde by se tuhá trubka nedala použít.

 

Tvarovky jsou ještě důležitější součástí instalace topení než samotné trubky. Jejich úkolem je dostatečně chránit potrubí před únikem tepla a udržovat správnou polohu konstrukce potrubí. Měly by být vybírány podle typu připojovaných trubek. Tvarovky mohou být šroubové, závitové, lepené nebo lisované. Mezi prodejní nabídky patří tvarovky pro ocelové trubky - spojované závitem - a tvarovky pro měděné trubky - pájené. Ocelové tvarovky jsou vysoce tepelně odolné a tuhé, takže obvykle nevyžadují dodatečné upevnění ke stěně. Měděné tvarovky jsou naproti tomu odolné proti korozi, lehké a snadno se instalují.

 

Mezi další součásti krbové instalace patří:

 

t-kusy - ke spojení tří trubek těsně k sobě


pevná kolena a nastavitelná kolena - k vytvoření spojení pod určitým úhlem

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-15
Vše v pohodě, rychlé doručení
2024-09-02
Objednávka byla rychle vyřízena.
pixel