krmítka a hnízdní budky

( počet produktů: 28 )

NEJLEPŠÍ ZPŮSOB KRMENÍ PTÁKŮ - KRMÍTKO PRO PTÁKY

 

Krmítka umožňují přikrmovat ptáky během podzimu a zimy a stále častěji se objevují na zahradách. Jedná se o speciálně zkonstruované domky nebo krabice, které byly vytvořeny s ohledem na naše okřídlené přátele. Spojují v sobě funkčnost i estetický design, takže se stanou ozdobou zahrady, balkonu nebo terasy.

 

Náš sortiment zahrnuje různé typy ptačích krmítek, ptačích budek a hnízdních budek ze dřeva, plastu nebo kovu, větších i menších a v různých barevných provedeních. Díky tomu můžete ptačí budku snadno přizpůsobit designu své zahrady. Ptačí budky se liší také způsobem montáže - můžete si vybrat verzi na stojné noze, zavěšenou nebo připevněnou na balkonovém zábradlí, stromě či sloupku. Většina našich krmítek je navíc již nabízena s krmivem pro ptáky.

 

FUNKČNÍ A ESTETICKÁ VÝZDOBA

 

Krmítko pro ptáky je návrh doporučovaný zejména milovníkům zvířat. S jeho pomocí můžete pomoci ptákům v náročném zimním období. Je to také skvělý vzdělávací nástroj, který umožňuje učit děti respektu k životnímu prostředí a zvířatům již od útlého věku. Pokud jde o děti, vyplatí se zvolit krmítko, které se samo sestavuje - malé děti budou rády pomáhat se stavbou ptačí budky. Ptáci, kteří ji později navštíví, jsou určitou atrakcí pro každé dítě, které bude moci pozorovat ptačí zvyky a komunikovat s přírodou.

 

Návštěvy ptáků mohou přinést radost i dospělým nebo seniorům. Koho by netěšilo radostné cvrlikání za oknem jako poděkování za chutné jídlo? Zejména ti, kteří projevují zájem o naše životní prostředí, si rádi pořídí dřevěné nebo kovové krmítko pro ptáky. Pozorování ptáků je zajímavým koníčkem nejen pro nejmenší a i malé krmítko vám umožní rozvíjet vaše ornitologické zájmy.

 

Krmítko pro ptáky je také estetické a představuje jedinečnou ozdobu každé zahrady nebo terasy. Pěkně se prezentuje a doplňuje charakter zelených ploch. Dřevěná krmítka budou vypadat obzvlášť dobře na balkonech a terasách zařízených v rustikálním stylu.

 

Krmítka pro vrabce a další ptáky jsou nejen dekorativním prvkem v zahradě, ale také užitečným domečkem. Když se venku ochladí a přirozenou potravu ptáků pokryje silná vrstva sněhu, mohou se ptáci uchýlit do budky a krmit se potravou, kterou jim poskytnou lidé. Naproti tomu hnízdní budky jsou určeny pro ptáky v období, kdy snášejí vejce. Stavby tohoto typu jsou důležité zejména pro ohrožené druhy a přispívají k jejich ochraně. Hnízdní budky jsou k dispozici v různých barvách a tvarech - od jednodušších až po reprezentativní. Každá z nich se jistě stane dekorativním doplňkem vaší domácí zeleně a zpříjemní vám pobyt venku díky ptákům, kteří ji navštěvují.

 

VÝBĚR SPRÁVNÉHO PODAVAČE

 

Zajímá vás, jak vybrat správné krmítko nebo budku, aby k nim vaši ptačí kamarádi rádi létali? K tomu je třeba vzít v úvahu především potřeby ptáků, které se u jednotlivých druhů liší. Proto je vhodné předem sledovat, kteří ptáci v dané oblasti žijí. Pokud jsou malé, jako například výše zmínění vrabci nebo sýkorky, stačí koupit malé krmítko. V případě sojky nebo kavky budete potřebovat větší model. Velké krmítko má také tu výhodu, že se na něj vejde více ptáků najednou a žádný z nich nebude mít problém s přístupem k potravě.

 

Velmi důležitou otázkou je stříška - každé krmítko musí mít stříšku, která chrání zrno před rozmočením. Plesnivé obilí může poškodit zdraví ptáků a účinně je odradit od dalších návštěv.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-11
Vše bylo OK
2024-09-03
Zboží dorazilo v pořadku.
pixel