litinové rošty

( počet produktů: 29 )

Krb je vynikajícím způsobem, jak zajistit dodatečné teplo v místnosti. Aby mohlo palivo hořet, je nutné, aby do krbu proudil vzduch. Proto je nepostradatelný krbový rošt, který nejen usnadňuje proudění vzduchu, ale také umožňuje, aby popel volně padal do nádoby pod ním. Kromě funkce vytápění je neocenitelný i fakt, že krb vytváří atmosféru a útulnou atmosféru a je důležitým designovým prvkem místnosti, ve které je umístěn.

 

Častým problémem je nedostatečně účinné spalování suroviny v topeništi. V současné době je poměrně hodně krbů vybaveno popelníkem, do kterého se ukládá popel, aby popel nebránil přívodu vzduchu k palivu. Pokud krb nemá popelník, je vynikajícím řešením krbový rošt.

 

Některé typy roštů - například trámový rošt - se hodí i pro tradiční vaření - hodí se do staromódních kuchyní a k otevřeným krbům. Díky tomuto řešení můžete ve svém domově vytvořit skutečně úžasnou atmosféru.

 

Při výběru roštu pro krb se ujistěte, že má správnou velikost. Rošt by se neměl dotýkat stěn topeniště a měl by být menší než samotné topeniště, protože rozměry roštu se vlivem tepla mírně zvětšují. Přestože tento jev není pro uživatele obvykle viditelný, může mírně rozšířený rošt poškodit konstrukci celého krbu. Rošt pro otevřený krb se liší od roštu používaného v uzavřených krbech. Je to dáno především tím, že otevřené krby nemají čelní stěnu, která částečně brání výhledu na krb.

 

Nejoblíbenějším typem je v současnosti litinový rošt pro krby - vyznačuje se vysokou tepelnou odolností a dodává se v různých tvarech.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-15
Vše v pohodě, rychlé doručení
2024-09-15
Vše bylo včas a v pořádku.
pixel