agrotextilie

( počet produktů: 15 )

AGROTEXTILIE - UŽITEČNÝ DOPLNĚK PRO ÚDRŽBU KRÁSNÉ ZAHRADY

 

Terénní úpravy, tvorba záhonů a úprava zeleně mohou být příjemnou činností, která se promítne do skvěle vypadající zahrady a domácího prostoru. Jak pozemek, tak zahrada, stejně jako městské parky nebo náměstí, by měly být poměrně nenáročné na péči a údržbu, aby práce na nich nestála příliš mnoho času, peněz a energie. Zde přicházejí na pomoc agrotextilie a zahradní fólie, které chrání plodiny před plevelem nebo mrazem.

 

Černá agrotextilie zakryje půdu na záhonu a vytvoří přirozenou bariéru proti růstu plevele a pronikání mrazu. Bílá agrotextilie naopak ochrání rostliny před mrazivým větrem v zimě a poměrně nízkými teplotami brzy na jaře.

 

Agrotextilie je speciální materiál vyrobený například z polypropylenu, který poskytuje ochrannou vrstvu pro rostliny. S jeho pomocí můžete zajistit, aby vaše plodiny měly dostatečný přístup ke vzduchu a vodě a aby si půda udržovala správnou úroveň vlhkosti. Ztěžuje také růst plevelů, což později ušetří spoustu času při ošetřování rostlin. Agotextilie a agrotextilie se mírně liší, ale oba materiály plní při úpravě zahrady svou úlohu. Tento typ materiálu je vůči půdě chemicky inertní, a proto na ni nemá žádný negativní vliv, ani nenarušuje hnojení plodin. Zeleninu, jako je salát, ředkvičky a čínské zelí, lze pod netkanou textilií pěstovat i v nepříznivých klimatických podmínkách.

 

Pro ty, kteří mají velkou zahradu s mnoha druhy zeleniny, je nejlepší volbou černá agrotextilie. Tato mulčovací textilie pro plodiny poskytne rostlinám vhodné podmínky pro růst, zastaví růst plevele a hub a umožní půdě zůstat vlhká. Černá barva také přitahuje sluneční paprsky, což se projevuje vyššími výnosy. Bílá netkaná textilie je naopak nejlepší ochranou před mrazem a intenzivním a nadměrným slunečním zářením - materiál se na rozdíl od černé textilie nezahřívá. Zahradní rouno v bílé barvě s gramáží 30 g/m2 poskytne vynikající ochranu například přezimujícím růžím, které vlivem větru nevysychají.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-02
Objednávka byla rychle vyřízena.
2024-08-28
ok
pixel