příslušenství pro čištění

( počet produktů: 210 )

Čištění komínů lze zadat kominické firmě nebo si ho můžete provést sami, což vám ušetří spoustu peněz. K úspěšnému vyčištění topného systému je zapotřebí komínový kartáč, čistič komínového dehtu, komínová koule a další nástroje.

 

Čištění komínů se provádí nejen z estetických důvodů, ale také z důvodu bezpečnosti celého topného systému. Čištění komínů ukládá majitelům také zákon a musí se provádět nejméně jednou za čtvrt roku. Pokud tak neučiníte, může vám být uložena pokuta, a co je ještě horší, může to mít vliv na zdraví obyvatel a vést k otravě kouřem nebo dokonce k požáru. Většina pojistných smluv obsahuje také ustanovení o povinné údržbě kouřovodu.

 

K čištění kouřovodu se používá kominický kartáč - dodává se v různých velikostech a je vyroben z oceli, takže je vhodný k čištění zděného komína i žáruvzdorné ocelové vložky. Naproti tomu nylonové komíny jsou určeny pro použití v ocelových komínech odolných vůči kyselinám.


Komínové koule jsou užitečným příslušenstvím pro zatížení kominíků, aby mohli snadno protlačit nánosy sazí v komíně. Dobrou volbou je zakoupení kominické sady, která obsahuje kominické kartáče a lehké, ale pevné tyče pro prodloužení dosahu kartáčů. Pro zavěšení komínové koule a kominických lanek jsou komerčně dostupné také provazové závěsy různých průměrů.


Chemikálie jsou také užitečné pro ochranu kouřovodu před usazováním sazí. Přípravky proti tvorbě sazí zabraňují usazování sazí a usazenin v komíně a výrazně zlepšují účinnost sporáku - komín tak bude nutné čistit méně často.

 

Při přípravě na čištění komína je třeba nejprve zvolit komínovou štětku - je to hlavní prvek, bez kterého je obtížné zařízení důkladně vyčistit. Kartáč na čištění komína by měl odpovídat tvaru komína a šířce kouřovodu. Nesmí být příliš úzká, protože pak by bylo mnohem obtížnější nebo nemožné stěny vyčistit. Důležitý je také materiál kartáče - pro komín z kyselinovzdorné oceli zvolte plastový kartáč, který nepoškrábe choulostivější komín. U zděného komína nebo komína ze žáruvzdorné oceli lze použít drátěný kartáč. Ke kartáči je pak třeba vybrat komínovou kouli, která bude sloužit jako závaží a zároveň jako čistič komína, který pomůže odstranit odolné nečistoty.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-04
Vše bylo ok…. bez připomínek
2024-09-03
Zboží dorazilo v pořadku.
pixel