obdélníkové větrací mřížky

( počet produktů: 92 )

Dostatečná cirkulace vzduchu v budově je nesmírně důležitá a vyvolává potřebu navrhnout větrání již v rané fázi stavebních prací. Nejcitlivějšími místnostmi v domě jsou kuchyně a koupelna, kde vzniká velké množství výparů a vlhkosti. Jednou z nejdůležitějších součástí větracího systému jsou větrací mřížky, které jsou zakončením potrubí, jež pohlcuje vydýchaný vzduch. Kromě této funkce se mřížky starají také o estetický vzhled místnosti a při dobrém maskování jsou prakticky nepřehlédnutelné. Liší se designem, materiálem i tvarem.

 

Obdélníkové větrací mřížky patří mezi nejoblíbenější. Jejich rozměry se liší, ale hodí se i do stávajících potrubí na trhu, což znamená jednoduchou a rychlou instalaci. Standardní volbou je mřížka v bílé barvě a čtvercovém tvaru. Jeho nadčasový vzhled se dobře hodí do každého interiéru.

 

Druhou volbou mřížek jsou kulaté větrací mřížky - tím, že se vejdou do potrubí, zabírají na stěně méně místa než obdélníkové tvary. Jsou proto méně viditelné a dodávají se v mnoha barvách, takže prvek lze sladit s barvami stěny.

 

Nezapomeňte, že správného větrání koupelny dosáhnete instalací větracích mřížek, která by měla být provedena podle pokynů:

 

Mřížka by měla být instalována co nejdále od dveří.


V ideálním případě by měla být mřížka umístěna pod stropem, co nejdále od podlahy.


Oblíbený rozměr koupelnových mřížek je 14x14 cm.

 

Nezapomeňte pravidelně vysávat větrací mřížky, protože usazený prach oslabuje jejich funkci. V žádném případě by neměly být zakryty, protože to vede k hromadění vlhkosti a tvorbě plísní.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-03
Zboží dorazilo v pořadku.
2024-08-28
ok
pixel