malířské fólie

( počet produktů: 39 )

MALÍŘSKÁ FÓLIE - NEPOSTRADATELNÁ OCHRANA PODLAH A NÁBYTKU PŘI MALOVÁNÍ

 

Při rekonstrukci domácnosti je kromě výběru správných barev a správných malířských nástrojů nezbytné mít k dispozici malířskou fólii, která chrání podlahy a nábytek před znečištěním. Je obtížné provést nátěr bez znečištění sousedních povrchů - a to i při nejvyšší přesnosti a pozornosti věnované detailům. Odstranit již zaschlou barvu je často nemožné a rozhodně to vždy vyžaduje spoustu času stráveného drhnutím.

 

Malířská fólie je nejběžnějším způsobem ochrany proti znečištění. Dodává se ve formě velkých fólií různých tlouštěk a velikostí. Jedná se o výrobek na jedno použití, jehož trvanlivost závisí na jeho tloušťce. Alternativou k malířské fólii, která je mnohem odolnější, je malířská fólie, která je opakovaně použitelným výrobkem. Je mnohem silnější a těžší než plastová fólie, a proto je také odolnější proti poškození.

 

TYPY MALÍŘSKÝCH FÓLIÍ

 

Silné a odolné fólie se hodí pro rozsáhlé renovace, zatímco tenké krytiny postačí na vymalování místnosti. Díky fóliím je možné zabránit znečištění podlahy barvou, maltou, ale i lepidly a dalšími obtížně odstranitelnými látkami. Následný úklid po renovaci je tak mnohem snazší. V prodeji jsou samolepicí nebo běžné fólie, k jejichž upevnění je třeba použít speciální pásky. Tyto pásky lze přilepit na jakýkoli povrch a po jejich odlepení nezůstávají žádné stopy. Jedná se o snadný způsob ochrany nábytku, stropů, ale i okenních parapetů, dveřních rámů nebo lišt, které lze podlepit.

 

Než začnete malovat, měli byste zvážit, jaký typ fólie si vyberete. Malířská fólie je velmi skladná; nábytek, který nelze vynést z malované místnosti, lze přemístit doprostřed místnosti a zakrýt fólií. Nevýhodou je, že je třeba zabránit jeho vznášení pohybem vzduchu. Proto je nejlepší ji zatížit nebo použít malířskou pásku. V mnoha případech postačí tenká malířská fólie. Další možností je silná fólie, která je odolnější a snadněji se rozvaluje, protože se dodává ve formě role, a ne složená do kostky jako tenká malířská fólie.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-15
Vše v pohodě, rychlé doručení
2024-08-28
Vše ok.
pixel