hadice

( počet produktů: 36 )

Zahradní hadice by měly mít své místo na každém pozemku, ať už se jedná o dvorek nebo městskou zahradu. Hadice se používá k zalévání trávníku, záhonů a květin, včetně květin v květináčích. Některé modely jsou tak dlouhé, že je lze použít i k zavlažování sadů, hřišť nebo malých parků. K dispozici jsou výrobky od 1/2 palce do 1 palce, které se rovněž liší svými vlastnostmi. Při výběru hadice je třeba zvážit, jaký výrobek přesně potřebujete - nemá smysl kupovat velmi dlouhou hadici, když máte malou zahradu k zalévání. Můžeme si vybrat mezi natahovacími, spirálovými a plochými zahradními hadicemi.

 

TYPY ZAHRADNÍCH HADIC

 

Natahovací zahradní hadice se pod vlivem proudící vody prodlužuje, takže je mnohem snazší zalévat i ve vzdálenějších částech zahrady. Tento typ hadice se nezamotává, je odolný proti zamotání a jinému mechanickému poškození, takže má dlouhou životnost a přesnost po mnoho let. Je ideální volbou pro zemědělská pole, plantáže a lesní a rostlinné školky.


Spirálová hadice je obzvláště pohodlná zahradní hadice, která se vyznačuje charakteristickým spirálovým designem. Tím se zabrání jejímu zalomení nebo ohnutí při tahu. Díky tomu si můžeme být jisti, že voda jím bude vždy volně protékat, což zefektivní naši práci. Další výhodou spirálové hadice je, že ve srovnání s klasickou hadicí zabírá málo místa - ideální volba pro malé pozemky.


Plochá hadice zabírá ve srolovaném stavu velmi málo místa, takže se snadno skladuje a přepravuje. Proto se používá při hašení požárů a také v různých čerpacích stanicích a při zavlažování. V prodeji jsou praktické ploché zahradní hadice s kazetou. Pokud se hadice nepoužívá, lze ji uložit do ploché kazety a nezabírá mnoho místa.


Zavlažovací hadice slouží k rychlému a účinnému zavlažování záhonů, keřů nebo trávníku. Dodává se se třemi kanály a variabilními konci, které umožňují rovnoměrné zavlažování vegetace. Je vyroben z pevného a odolného plastu a vyznačuje se vysokou odolností proti mechanickému poškození a slunečnímu záření. Kromě toho stojí za zmínku, že spotřebuje mnohem méně vody než tradiční hadice.


Zahradní hadice 3/4 se hodí pro mnoho zahradních prací. Je pružný, pevný, odolný a vyrobený z vysoce kvalitního materiálu. Díky těmto vlastnostem se neohýbá ani neláme. Vodu vede pod solidním tlakem, takže je velmi vhodná pro zavlažování zavlažované oblasti.

 

V závislosti na individuálních potřebách se na dané místo hodí různé délky zahradních hadic, které splní určený úkol. Totéž platí pro průměr zahradní hadice. Pro velké a středně velké prostory se hodí zahradní hadice o průměru 1 palec. Je také poměrně lehký, takže se snadno skladuje a je po ruce. Hadice o průměru 1/2 palce se doporučuje pro malé pozemky a malé prostory kolem domu, kde se pěstují rostliny nebo zelenina. Prodávané zahradní hadice jsou vyrobeny z materiálů odolných proti povětrnostním vlivům a jsou navrženy tak, aby odolaly vysokému tlaku protékající vody. Pružné pogumování na vnější straně naopak chrání hadice před mechanickým poškozením.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-04
Vše bylo ok…. bez připomínek
2024-09-03
Zboží dorazilo v pořadku.
pixel