Jakou akrylátovou vanu vybrat do koupelny?

2022-10-05
Jakou akrylátovou vanu vybrat do koupelny?

Po náročném dni není nic lepšího než relaxace ve vaně. Horká voda, voňavá tekutina do koupele a bublinky - to zní báječně, že? Pokud tedy přemýšlíte, která akrylátová vana by byla pro váš domov nejlepší, jste na správném místě. Máme pro vás několik tipů, které vám pomohou vybrat ten nejlepší model.

Na co se zaměřit při nákupu vany?

Co je nejdůležitější zohlednit při plánování vybavení koupelny? Jednoznačnou prioritou je jeho velikost. To určuje, jaký model vany si budete moci vybrat. Stejně důležité je, kde chcete vanu umístit. Tyto dvě věci vám usnadní práci. Pokud máte hodně místa a chcete mít domácí lázně, zvažte volbu vířivé vany. Volně stojící vany, které lze umístit i doprostřed místnosti, vypadají skvěle ve velkých koupelnách. Efekt bude úchvatný! V menších prostorách je naopak nejlepší volbou rohová vana, která efektivně využije prostor.

Typy van

Existuje mnoho typů a tvarů van, proto je pro pořádek všechny uvedeme, abyste věděli, která akrylátová vana bude nejlepší:

  • obdélníková vana, klasická, pro středně velké koupelny, dostupná v mnoha rozměrech a nejpohodlnější,
  • rohová vana, která šetří spoustu místa a je k dispozici v symetrické i asymetrické variantě,
  • volně stojící vana, která má nejen praktickou, ale i dekorativní funkci, vypadá uprostřed místnosti skvěle, ale potřebuje hodně místa,
  • kulatá nebo oválná vana, která vyžaduje poměrně hodně místa, ale je stejně působivá jako volně stojící,
  • vířivou vanu, domácí lázně ve vlastní koupelně, ale s nutností pravidelného čištění trysek,
  • vana jiného typu s neobvyklým tvarem, která je ideální pro individuální zakázky.

Jak vidíte, možností je poměrně hodně, ale pokud víte, jaký prostor máte k dispozici nebo jaký efekt chcete, jistě už tušíte, na který model vsadit. Pokud máte v koupelně hodně místa, akrylátová volně stojící vana bude hitem. Ale co ještě stojí za zvážení?

Akrylová nebo ocelová vana - několik slov o materiálech

Ne nadarmo jsme pro tapetu zvolili akrylát - je to materiál, ze kterého se vyrábějí nejoblíbenější vany. Je také vhodným řešením pro různé typy koupelen: akrylátové vany se vyrábějí prakticky ve všech možných tvarech. Jejich trvanlivost není bez významu. Tyto vany jsou vyrobeny z vysoce kvalitního masivního akrylátu nebo akrylátu s polyesterovou pryskyřicí se skleněnými vlákny a vydrží vám velmi dlouho. Jedná se o lehké modely, které se snadno udržují, lze je vyčistit během několika okamžiků pomocí kbelíku s teplou vodou a jemného čisticího prostředku (žádné žíraviny!), a protože se rychle zahřívají, můžete si teplou koupel užívat dlouho. Zajímavostí jsou antibakteriální akrylátové vany, ve kterých se mikroorganismy vyvíjejí mnohem pomaleji. Nevýhodou akrylátových van je, že jsou náchylné k poškrábání a poškození, ale ve většině případů je lze snadno odstranit. Potřebujete jen leštidlo a hadřík.

Alternativou akrylátové vany jsou například vany z oceli, které byly před lety velmi oblíbené. Toto řešení se však stává minulostí - jedná se o poměrně těžké modely, které díky tomu, že ocel dobře vede teplo, rychle ochlazují vodu. Nárazy nebo stříkance se obtížně odstraňují.

Další možností jsou litinové vany: robustní a nadčasové. Přestože se jedná o výrobek na celý život, bývají velmi těžké a bohužel také drahé. I když jejich efekt, zejména s ozdobnými nožkami, je velmi luxusní. Výběr tvarů je zde také mnohem menší než u akrylu a oceli.

Konglomerát stojí za zmínku. Jedná se o robustní materiál odolný proti poškození, který je teplý ještě před napuštěním vany vodou. Toto řešení má bohužel i své nevýhody: patří k nim hmotnost a cena.

Akrylátová volně stojící vana - co ještě potřebujete vědět?

Než se rozhodnete pro favorita, zvažte následující:

  • objem vany, který je důležitý pro spotřebu vody a produkci odpadních vod,
  • tvar a barvu obkladu vany, pokud je viditelný,
  • správný sifon, který vyhovuje předpisům a který kromě odvádění odpadní vody zajišťuje příjemnou vůni v koupelně a nevyžaduje časté používání sifonu,
  • příslušenství, které se může hodit. Opěrka hlavy, područky, tyče a madla by měly odpovídat vybranému modelu,
  • příslušenství, které vám zpříjemní koupel. Vonné svíčky jsou dokonalým doplňkem večerní relaxace ve vaně. Pokud nechcete zvolit velkou svíčku, vyberte si malé čajové svíčky, které můžete rozmístit na vanu.

Doufáme, že vám náš text pomohl při rozhodování, který model vany je pro vás nejvhodnější. Podle našeho názoru je nejlepší volbou akrylátová vana - univerzální, odolná a lehká. Také se snadno čistí, takže si myslíme, že je to hit!

Zobrazit další položky z Říjen 2022

Doporučené stránky

čajové svíčky 100ks 3h bez vůně

čajové svíčky 100ks 3h bez vůně

164,00 Kč brutto820 bod.
IdoSell Trusted Reviews
4.69 / 5.00 490 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-18
Vše v pořádku
2024-09-15
Vše v pohodě, rychlé doručení
pixel