Konzervované potraviny

( počet produktů: 59 )

SUDY NA MOŘENÍ

 

Není snad nikdo, kdo by neměl rád tradiční polské nakládání. Kysané zelí nebo okurky jsou vynikajícím doplňkem k večeři nebo jako svačina. Nakládané okurky z obchodů však nejsou stejné jako ty, které se vyrábějí ručně doma. K výrobě domácích okurek potřebujete sud na nakládání z kameniny, keramiky nebo plastu.

 

Komerčně dostupné sudy jsou odolné proti mechanickému poškození a vlhkosti a mají pohodlná držadla a těsná víka pro pohodlnou manipulaci. Dodávají se v různých velikostech - od menších 1l, 3l, 5l, přes 10l, 16l až po sudy o objemu 25l nebo dokonce 40l! Výběr sudu tak můžete přizpůsobit svým potřebám a naložit si pár okurek k večeři nebo si udělat zásoby na celou zimu.

 

Robustní kameninové sudy na nakládání potravin se navzdory svému stáří stále používají v mnoha domácnostech. Přírodní kameninové hrnce jsou nejzdravější volbou pro přípravu okurek. Kameninová hlína totiž nijak nereaguje s potravinami, takže je bezpečná i pro alergiky. S kameninovým sudem můžeme provádět nakládání okurek nebo zelí bez použití konzervačních látek, které jsou pro naše tělo zbytečné - nakládají se samy ve svých přirozených, zkvašených šťávách.

pixel