spojovací materiál pro zavazadla

( počet produktů: 3 )

SPRÁVNÉ UPEVNĚNÍ NÁKLADU

 

Při přepravě nákladu je nesmírně důležité zajistit a chránit jej tak, aby v případě kolize nebo nehody neohrozil životy řidiče, cestujících a ostatních účastníků silničního provozu. V závislosti na typu nákladu a karoserie vozidla jsou v prodeji různá zařízení a příslušenství pro zajištění nákladu. Při přepravě těžších nákladů je třeba dbát na to, aby hmotnost nákladu nepřekročila maximální přípustnou celkovou hmotnost vozidla nebo přípustné užitečné zatížení vozidla. Kromě toho způsob uložení nákladu nesmí překročit maximální zatížení náprav vozidla na silnici, ovlivnit stabilitu vozidla nebo bránit jízdě. Je mimořádně důležité oddělit nákladový prostor od kabiny řidiče sítí nebo jinou přepážkou.

 

Mezi další zádržné systémy, které se používají nejen v nákladních, ale i v osobních vozidlech, patří popruhy a řetězy. Jednodílné pásy připoutávají náklad, dvoudílné pásy mají napínák s krátkým popruhem. Pásy by měly být pevné, trvanlivé a odolné proti poškození. Je dobré je pravidelně kontrolovat, zda nejsou odřené nebo jinak poškozené. Je také důležité si uvědomit, že je vždy lepší použít více popruhů, abyste měli větší jistotu, že je vaše zavazadlo řádně zajištěno.

 

Dodávky mohou být vybaveny speciálními balíčky, které se skládají ze střešních ližin, nosiče zavazadel s kolečky usnadňujícími nakládání a sady upevňovacích popruhů. Nezřídka je zavazadlový prostor vybaven dřevěnou podlahou a kolejnicemi pro zajištění nákladu. Protiskluzové rohože jsou ideální pro zabránění pohybu nákladu při jízdě, zatáčení a brzdění. Dodávky je dobré vybavit lištami pro upevnění nákladu, což jsou ocelové nebo hliníkové lišty přišroubované k bočním stěnám.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-16
Jsem spokojena. Rychlé dodání
2024-08-28
Vše ok.
pixel