pilníky

( počet produktů: 40 )

Pilníky jsou brusné nástroje, které se používají k opracování a dokončování různých materiálů, jako je dřevo, kov, plasty a další.

 

Skládají se z kovové destičky, tzv. plechu, která má na svém povrchu zuby nebo zářezy, tzv. ozuby. Zuby pilníku se liší velikostí, tvarem a umístěním, což ovlivňuje typ obrábění, které s nimi lze provádět. Používají se k odebírání materiálu, úpravě tvarů, vyhlazování povrchů a vytváření přesných detailů. Jsou nepostradatelné při řezbářství, práci s kovem, opravách nábytku, ale i při uměleckých řemeslech a kutilství.

 

V závislosti na vašich potřebách jsou k dispozici různé typy pilníků. Existují pilníky různých tlouštěk a tvarů, jako jsou kuželové pilníky, ploché pilníky, trojúhelníkové pilníky, půlkulaté pilníky nebo specializované pilníky pro řezbářství. Výběr správného pilníku závisí na typu opracovávaného materiálu a také na požadovaném efektu a přesnosti.

 

Při používání pilníku je důležité udržovat správný tlak a směr pohybu, abyste dosáhli optimálních výsledků a nepoškodili pilník nebo opracovávaný materiál. Pravidelné čištění a údržba pilníků pomáhá udržovat jejich ostrost a výkonnost.

IdoSell Trusted Reviews
4.68 / 5.00 487 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-16
Jsem spokojena. Rychlé dodání
2024-08-28
Vše ok.
pixel